Zamieszczone przez jakubd
Fotoradar kara za za wolną jazdę
Zwiń
X
-
Fotoradar kara za za wolną jazdę
Tagi: Brak
-
-
KolinWawa, nie przejmuj się tylko zrób z tego kulkę i wypiernicz do śmieci. Niech Cię pozwą do sądu, sędziowie też ludzie, pośmiać się lubią. A tak na poważnie to niech idzie do tych co to przysłali i zapyta się o co tu chodzi. Może tam jest ograniczenie do 50/h a radar wypisuje głupoty o 90/h. Lepiej tego nie lekceważyć, bo zdarzały się sprawy sądowe o zaległości w wysokości 0 zł.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Ale jaja, ja bym to wysłał do TV :twisted:
A tak na poważnie to odpowiedz że nie pamiętasz komu powierzyłeś pojazd i poproś ich o fotkę z wyraźną twarzą kierującego. Jednocześnie poproś o wskazanie adresu pod którym był dokonywany pomiar, oraz o kopię pozwolenia wystawionego przez komendanta Policji na dokonywanie pomiarów dokładnie w tym miejscu przez Straż Miejską.
P.S. Wyedytował bym też pierwszego posta, tak aby nie było dowodu kto mógł jechać :wink:
Komentarz
-
-
KolinWawa, Czy to dostałeś ze Straży miejskiej/gminnej czy z Policji ?.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
a może jest błąd w rubrykach tzn dozwolone 60 km/h pomierzone 90km/h no ale wtedy mandat za niski...
Ja bym wziął ten mandat i podjechał na najbliższy komisariat celem wyjaśnienia - mina policjantów może być bezcenna - wcześniej zrób sobie kopie bo takie kfiatki jak sądzę nie zdarzają się zbyt często :szeroki_usmiech
EDIT: ups.. zdjecie z Darłowa od Straży Gminnej - to może lepiej zadzwonić niż podjechać ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Pięknie... :twisted: :twisted:
j/w nadaję się do UWAGI na TVN :lol:
jeszcze sobie na tym zarobisz :P ...
a temat jest przedni :twisted:
z tego co wiem to straż miejska nie ma homologacji na wystawiany sprzęt więc nawet jeśli się okaże że było ograniczenie do 50 km/h a żona miała 60 km/h
to tak czy siak możesz ich wykpić i tak jak już Ci tam ktoś wyżej napisał poprosiłbym o te informacje,
co ważne nie płać tego! tylko wyjaśnij do porządku i daj proszę znać co Ci powiedzieli / odpisali:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
:haha: :haha: normalnie jak to przeczytałem to omało ze smiechu z krzesła nie spadłem brawo dla debila co to wysłał
a te Straż Gminną to powinni zlikwidowac bo patałachy nic innego nie robią tylko z fotoradarem się czają z rogiem i robią takie głupie zdjęcia, lepij by poszli na plaże w Darłówku i powlepiali mandaty tym co pety zakopują w piasku i co chodzą z psami po plaży i srają do piasku a potem to się nie chce po kundlu nawet posprzątać
Komentarz
-
-
Może problemem nie jest w prędkość, za 50 zyli fotoradary raczej sesji nie robią :diabelski_usmiech. Podpytaj jaka była podstawa, może umiejscowienie rejstracji im nie spasowało, albo są uprzedzeni do wlepy OCPSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
A może trzeba zgłosić do prokuratury podejrzenie popełnienia przestępstwa działania na szkodę jednostki samorządowej. W końcu ktoś nadał bieg sprawie i spowodował powstanie nieuzasadnionych kosztów (praca "specjalistów" od obróbki zdjęć i dokumentów, koszty wysyłki). A to wszystko za pieniądze podatników. Niech się burmistrz wytłumaczy. :evil:
Komentarz
-
-
Dodałbym do tego żądanie podstawy prawnej zakazującej jazdy WOLNIEJ niż MAKSYMALNA dozwolona prędkość. W ostatnim akapicie nadmieniłbym, że w razie nie wskazania takiej podstawy zgłoszę sprawę do prokuratury o nękanie i próbę wyłudzenia (50 PLN za nic tu pasuje nie?), a zszargane nerwy i stracony czas to gratis?
Z tego co wiem, istnieje coś takiego jak dostosowanie prędkości do warunków jazdy. Jak byk widać że była noc - więc trudne warunki jazdy wymuszające ograniczenie prędkości poniżej dozwolonej.
Bardziej na poważnie - prawdopodobnie radar robi zdjęcie jeśli pojazd jedzie z prędkością RÓŻNĄ od dozwolonej (o ileś tam), więc nie tylko na plus ale i na minus. Sugerować to może nieprawidłowe działanie radaru, a więc konieczność jego kontroli i ponownego dopuszczenia do użytkowania.
Kolejna sprawa to miejsce zrobienia zdjęcia.
Jeśli w zabudowanym (domyślenie 50km/h) a na zdjęciu widać że dozwolona to 90, zaś pojazd jechał 60, to też bym się nie przejmował - wskazuje to na nieprawidłowe ustawienie radaru, co za tym idzie podejrzenie prawidłowych wskazań prędkości - więc jak wyżej .
To chyba tyle.
Oprawić w ramki, śmiać się ile wlezie, nie płacić i słać pisma żeby się dowcipnisiom grunt zaczął palić.
Turbo Kamera (TVN Turbo), motoryzacyjne serwisy internetowe, nawet Teleekspres - temat pasuje jak ulał.
Komentarz
-
Komentarz